HB vit platta 300 hög 1000 bred copy

Om Hölseböke och vår vision

Hölseböke är en vacker naturhälsogård med en liten vildmarksby som vi kallar Hölseböke - bara vara. Den ligger mitt ute i skogen, vid en liten sjö. Fri från jäkt och stress, helt avskilt, bara du och naturen. Upplev tystnaden och det ofantliga lugnet.

Vår ide är att skapa möjligheter till upplevelser för företag, föreningar, turister, privatpersoner mm. Inre och yttre harmoni är den röda tråden. Vi erbjuder mysig gemenskap med avkoppling runt den öppna elden i grillkåtan, romantik i liten stuga med gräsbevuxet tak och bastu vid sjökanten.

Dessutom har vi aktiviteter i form av guidade lugna naturupplevelser, fiske, roddturer och retreat.

Vår senaste utbyggnad är ett hälsoSPA med inriktning på den inre skönheten. Vi har ett stort urval av behandlingar och efteråt vilar du skönt i relaxrummet inomhus eller ute i hängmattan.

Anläggningen kan också hyras för helt egna aktiviteter. Maten lagar ni själva över öppen eld eller köket i Huset på gården..

Gården i Hölseböke är en gammal släktgård där fyra generationer har bott. Terrängen är mycket kuperad och stenig och det har därför varit mycket slitsamt att leva där.

Man använde namnet Hölseböke så tidigt som på 1500-talet och det betyder bokarna vid sjön. Byn ligger i Falkenbergs kommuns yttre skogsbygd. Här finns många gamla ängsmarker med smultron, blåklockor, ek, bok, rönn mm. Du kan också se kulturlämningar som stenmurar, odlingsrösen och åkerholmar. Ett flertal nyckelbiotoper, dvs särskilt värdefull skog finns i området.

Som hjälp för att hålla landskapet öppet låter vi betesdjur, dvs grannens kossor och får beta i våra hagar. På gården har vi också Charlie som är en CoccerPoo och sprider mycket glädje för alla.

Vår affärsidé

Jag, Inger, som driver Hölseböke Naturhälsogård tillsammans med min man, har tidigare arbetat som sjuksköterska, men har,efter gedigen utbildning i alternativa behandlingsformer, sedemera gått över till att arbeta med naturen på olika sätt. Vi öppnar upp naturhälsogården för detta i kombination med  hälsoSPA. Det finns många faktorer för att människan ska må bra och känna välbefinnande och det bästa sättet är enligt mig att kombinera behandlingar med en lugn och rogivande miljö.I kontakten med mina kunder, både privata och företag, har jag sett ett stort behov av att man vill stressa ner, njuta, ta vara på dagen och komma tillbaka till sig själv.

I samband med att familjen flyttade till släktgården började idén smyga sig fram. Varför inte erbjuda andra att få uppleva samma sak som vi.? Att få se det vackra, känna dofterna och höra fåglarna sjunga m.m.