HB vit platta 300 hög 1000 bred copy

Ett urval av våra spaaktiviteter

Vedeldad badtunna                        BAD

En magisk upplevelse mitt i vår naturträdgård strax intill vårt SPA. Skönt att koppla av efter en lång bilresa. Om Ni bokat i förväg, har vi baljan lagom varm när ni anländer. 
Att ta ett vedeldat utomhusbad kan också avnjutas som aktivitet i SPApaket. 
Pris: 1000:- per sällskap. Plats för 8 personer.

Ångbastu                                       BAD

Bastun kan även användas som torrbastu. Allt efter önskemål. Ångbastun är mest populär och känns mycket behaglig att sitta i. Du kan välja mellan olika eteriska dofter som t.ex. skog, tjära eller björk, men det går också bra att plocka färska blad från björk, mynta eller lavendel i trädgården. Kombinera gärna med en annan behandling.

 

Pris: 200 kronor per person.

Massagebad                                    BAD

Vi erbjuder massagebad till skön, avslappnande musik med många levande ljus och ayurvediska örter som är utvalda efter din speciella kroppstyp. Massagebadet ger balans och skön avkoppling efter en stressig och arbetsam dag. Du reglerar själv styrkan på vattenstrålarna och ta för dig och njut!. Kombinera gärna med en annan behandling.

Pris: 200 :- för 30 min.

Detoxbastu                                      BAD

Vår detoxbastu är en infraröd sauna med ozon efter Dr Donsbach's rekommendation. Han är upphovsmannen till många erkända behandlingsformer och grundare till det alternativmedicinska sjukhuset Santa Monica som finns på flera platser i världen Detta bastubad hjälper kroppen att dränera ut gifter och slaggprodukter, och förbränner dessutom fett. Det stimulerar även lymf- och immunsystemet.

Bastun är byggd för en person i taget, och är lämplig för personer med fibromyalgi och ledvärk. Det bästa resultatet uppnås vid återkommande behandlingar.

Pris: 200 :-

Som ensambehandling 250:- Lån av handduk ingår

Medicinsk Yoga för alla      Sittande på stol

Yoga är ett mycket kraftigt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser. Det är också enkelt att använda själv. Du bär enkelt det med dig, inom dig och kan använda dessa tekniker överallt i vardagen.

Den medicinska yogan är ett verktyg för självläkning och som skapar ökad hälsa och ger fördjupad balans i ditt liv. Denna yoga har enkla pass, enskilda övningar och meditationer även för hemmabruk.

Mycket foskning är gjord på Karolinska sjukhuset bl.a personer med hjärtinfarkt, astma, stress och huvudvärk med mycket positiva resultat. Sedan 2010 används den medicinska yogan inom den svenska hälso- och sjukvården.

Många har svårt för att sitta på golvet, därför sitter alla på stol hos oss. Yoga ska vara roligt och inte göra ont.

Efter varje övning, som du gör efter egen bästa förmåga, gör vi en liten paus
Vi avslutar med gong 5 - 30 min.
 

Pris: 150:-/pp.

Meditation

Det finns olika former av meditation, men meningen är att man ska stilla sitt sinne, bli mer harmonisk och få insikt i vad man är. Ordet meditation betyder att föras mot mitten, mot centrum.
Fysiologiska förändringar kan uppstå som är rakt motsatt till en stressreaktion.
- minskad andnings- och pulsfrekvens
- minskad syreförbrukning
- lägre ämnesomsättning
- sänkning av förhöjt blodtryck
- lugnare och jämnare hjärnvågsmönster, som annars är sällsynta i vaket tillstånd.
På Hölseböke Naturhälsogård använder vi oss av meditation bl.a. i samband med yoga och naturreatreat.

* klicka på bilderna för att se dem i större format