HB vit platta 300 hög 1000 bred copy

Lev vildmarksliv i vårt vildmarksby "Bara Vara"

Vår vildmarksby ligger mitt ute i skogen ca 800 m från vår Naturhälsogård. Här har vi gallrat bort det mesta av granskogen för att låta ljus lövskog ta plats. Området är medvetet litet, så att du lätt kan hänge dig till upplevelser av naturens under i en helt ostörd miljö. I området finns en grillstuga, tre övernattningsstugor, två toaletter utomhus, ett indiantält, fiskesjö med badbrygga, båt, flotte, kajaker och bastu.
 

Du blir vän med det naturliga mörkret och samtidigt upplever den totala tystnaden. Du får en känsla av vildmark och blir lätt ett med naturen. Denna känsla sitter oftast länge kvar.

Vildmarksboende

Här kan du uppleva ett annorlunda boende i trivsamma 4 bäddsstugor i nära anslutning till grillkåta o sjö. Boytan är 10 m2 och de är inredda helt i trä. I en (Bara Njuta) av stugorna finns två våningssängar, ett litet borde, fyra stolar och en kamin som kan användas om natten blir kylig. Endast ett sällskap i varje stuga. I denna stuga får du ha hund mot tillägg (150kr/natt & hund). I den andra stugan (Bara Vila) finns 4 bäddar.  Mer om våra stugor här >>

Grillkåtan

Ni som bor i någon av våra stugor har tillgång till vår sexkantiga grillkåta som rymmer ca 12 personer. Här finns ett fullt utrustat ”kök” som ni får använda för tillagning av mat. Känslig mat kan förvaras i ett jordskafferi. Disken tar ni hand om strax utanför kåtan på en diskbänk. Maten tillagas över öppen eld.

Läs mer om grillkåtan här >

Grillplats

Vi har byggt en utegrill på en högt belägen plats strax intill sjön. Här kan man grilla och umgås, då det finns bänkar runt omkring grillplatsen. Du kan beundra utsikten över sjön om dagen, och se på stjärnorna om natten.

Vatten

I vildmarksboendet finns inget rinnande vatten, utan istället låter vi våra gäster använda en s.k. sjövattensdusch (campingdusch). Duschen består av en behållare med varmt vatten från bastuaggregatet eller varmvatten från den öppna eld. Givetvis kan du också ta med dig tvålen ner till bryggan för att ta dig ett vanligt dopp i sjön. 

Färskt dricksvatten transporteras varje dag till området.

Ute-dass

På området finns två charmiga utedass eller miljötoaletter.

Fotogenlampor

Få saker fascinerar människor så mycket som elden. Den öppna elden som sprakar under en öppen stjärnhimmel, den varma lågan som fladdrar bakom glaset i en fotogenlampa. I Hölseböke – Bara Vara använder vi oss av fotogenlampor, mysljus och öppen eld för belysning, värme och gemytlighet. Vi tillagar även maten över öppen eld i grillkåtan. Ved köper du hos oss i korgar. Vill du hellre använda grillkol vid matlagning, tar du med det själv. 

Båt, kajaker och fiske

I direkt anslutning till sjön hittar ni vår lilla eka och två kajaker Välkomna att nyttja dessa under er vistelse. Ta er en tur runt sjön eller prova fiskelyckan. Här finns gott om abborre och gädda. Vem vet, kanske möter ni storgäddan under bryggan. Det finns två öar i sjön. På den stösta och den som är närmast bryggan brukar storlommen häcka. Beträd därför inte ön under vår och försommar. Undvik också att paddla strax utanför.

Vandringsleder & utsiktsplatser

Tillsammans med hälsogruppen på Slöinge vårdcentral har vi på Hölseböke anlagt tre mindre promenadstigar i området.

Läs mer om våra vandringsleder - "hjärtestigarna" >>

Indiantält under dagen

Indiantältet har sittplater för ca 30 personer. Nyligen har vi lagt ett trägolv som gör att du kan bekvämare sitta eller ligga på golvet. Vi har också bytt ut tältduken mot annat regntåligt material som inte syns på bilden.
 

En mysig eldstad finns i mitten, där du kan laga din mat och leva precis som indiarna gör.

 

Aktiviteter

Hos oss har vi många lugna aktiviteter i naturen, där vi oftast har guidade sådana.

Läs mer om vårt stora utbud av lugna aktiviteter här>>

* Klicka på bilderna för att se dem i större format